Oostmals ‘geheugen’ overleden

Oostmals ‘geheugen’ overleden

Oostmals ‘geheugen’ overleden

Malle - De bekende Oostmallenaar Jean Van Gestel (90) is geheel onverwacht in het Sint-Jozefziekenhuis in Westmalle overleden. Hij was daar even voordien opgenomen, omdat hij zich niet best voelde.

Jean Van Gestel werd op 4 augustus 1917 geboren. Hij was erg actief binnen de Nationale Strijdersbond, zowel op gemeentelijk, gewestelijk als provinciaal vlak. Met het overlijden van Van Gestel verdwijnt tegelijk een stukje geheugen van Oostmalle, want over het (oorlogs)verleden van zijn dorp kon hij vertellen als geen ander. Zo was hij erbij toen in 1945 vanuit Oostmalle bijna de hele Voor- en Noorderkempen werden bevrijd.

Jean Van Gestel was ook bestuurslid van de Heemkundige Kring van Malle. Van beroep was hij zelfstandig schrijnwerker. De man was ook actief in de politiek. Hij was liberaal in hart en nieren en rekende oud-gouverneurs Andries Kinsbergen en Camille Paulus tot zijn vrienden. Zelf schopte hij het tot eerste schepen van Malle in de periode 1983-1988.

Hij laat een echtgenote, Mia Huysmans, twee kinderen en twee kleinkinderen achter. De uitvaart vindt plaats op maandag 7 juli om 10u in de Sint-Laurentiuskerk in Oostmalle.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio