Zeurtebaan afgesloten voor doorgaand verkeer

Schoten - De Zeurtebaan in Schoten wordt afgesloten voor doorgaand verkeer. Dat gebeurt na herhaalde klachten over te snel rijden in deze straat.

Sinds er in de Eksterdreef snelheidsbeperkende maatregelen gelden, ontving het gemeentebestuur heel wat klachten van inwoners uit de nabijgelegen Zeurtebaan over té snel rijdend verkeer in hun straat. Metingen wezen uit dat er effectief veel te snel gereden werd. Om het probleem aan te pakken, wordt de Zeurtebaan afgesloten voor doorgaand verkeer. In overleg met de bewoners en met de hulp- en veiligheidsdiensten werd besloten de Zeurtebaan in twee te ’knippen’.

Het oostelijke deel is voortaan toegankelijk via de Brechtsebaan, het westelijke stuk via de Eksterdreef. De overige bewoners van De Zeurt moeten de Eksterdreef gebruiken. De afsluiting gebeurt met behulp van speciale beugels die voldoende tussenruimte laten voor fietsers en die, in geval van nood, snel door hulpdiensten verwijderd kunnen worden. ”De beugels worden eerstdaags al geplaatst”, weet inspraakambtenaar Dominiek Dilien. ”Net zoals de nodige signalisatie om de maatregel aan te kondigen.”

Er komt een proefperiode van twee jaar, waarna een evaluatie volgt.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio