Aanleg elf parkeerplaatsen schiet in verkeerde keelgat

Aanleg elf parkeerplaatsen schiet in verkeerde keelgat

Aanleg elf parkeerplaatsen schiet in verkeerde keelgat

Wommelgem - Verkeersperikelen blijven de Wommelgemse politiek beheersen. De laatste frontale botsing tussen meerderheid en oppositie kwam er nadat burgemeester Walter Van Der Plaetsen (Open Vld) op eigen houtje elf extra parkeerplaatsen had laten aanleggen op de Kerkplaats.

Op vraag van de middenstand liet de burgemeester vorige maand elf extra parkeerplaatsen aanleggen op de Kerkplaats. Die ingreep schoot in het verkeerde keelgat van de oppositie en ook bij de meerderheid was niet iedereen even gelukkig. “U zet niet alleen het schepencollege, uw coalitiepartner en de voltallige gemeenteraad voor schut; die parkeerplaatsen horen daar niet thuis en belemmeren bovendien het zicht De Kaak, wat toch een monument is”, stelde Dirk Goeyvaerts (Vlaams Belang).

Rondje stemmen

Het raadslid eiste dat de parkeerplaatsen terug zouden verdwijnen. Zover komt het niet. Er volgde een rondje stemmen. Goeyvaerts vond geen meerderheid voor zijn eerste voorstel. Vervolgens werd er gestemd over het verwijderen van vijf parkeerplaatsen. Ook dat voorstel haalde geen meerderheid. Uiteindelijk kwam er een compromis uit de bus: vier parkeerplaatsen weg en de drie plaatsen vlak voor het gemeentehuis, die nu gereserveerd zijn voor ceremoniewagens, worden opengesteld. De burgemeester betreurde die beslissing. “Ik geef toe dat ik te snel heb gehandeld, maar jullie moeten ook eens beseffen wat de middenstand allemaal voor onze gemeente doet.”

Jan Hertoghs (Groen!) was evenmin gelukkig, al was dat om andere redenen. “We moeten niet praten over het aantal parkeerplaatsen, ze moeten terug weg, niet meer of minder dan dat!”

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio