Jo Goovaerts stapt over naar Lijst Dedecker

Willebroek - Jo Goovaerts stapt uit het Vlaams Belang (VB) en zetelt voortaan als OCMW- en gemeentraadslid voor Lijst Dedecker (LDD).

Nationaal partijsecretaris van Lijst Dedecker Peter Reekmans heeft moeite met het door het Vlaams Belang verspreidde bericht dat ze Jo Goovaerts aan de deur heeft gezet. “Hij heeft op een correcte manier gehandeld en heeft zaterdag de lokale afdeling van het Vlaams Belang ingelicht over zijn overstap. Jo had al veel langer beslist bij om bij Lijst Dedecker te komen. Dat kunnen we bewijzen met e-mails.”

Jo Goovaerts (45) stelt voor zichzelf blauw-Vlaams te zijn met de nadruk op de blauwe verpakking. “LDD is voor mij het enige verstandige rechts alternatief. Ik zal dan ook mijn mandaat zowel in het OCMW als in de gemeenteraad bevestigen als onafhankelijke voor Lijst Dedecker”, zegt hij.

Vervangingen

Het Vlaams Belang heeft met Josette Guilly nog slechts één post in het OCMW. Het gerucht ging evenwel dat zij ontslag had genomen. “Ze heeft te kennen gegeven met pensioen te willen gaan. Voor het einde van deze legislatuur zal ze zeker vervangen worden, maar van ontslag is er geen sprake”, verduidelijkt VB-fractieleider Kevin Eeraerts.

Een jaar geleden stapte ook Yolande Emmerechts al uit het Vlaams Belang om in de gemeenteraad te zetelen als onafhankelijke. Recent koos ze voor N-VA. Ze zetelt in het OCMW voor CD&V/N-VA. In de gemeenteraad heeft het Vlaams Belang nu nog vijf van de oorspronkelijk zeven mandaten.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio