Staking bij Daf Trucks

Westerlo - Bij Daf Trucks in Oevel (Westerlo) legde de late ploeg in de cabineafdeling ­donderdagavond om 20u het werk neer nadat de directie twee arbeiders met ­onmiddellijke ingang voor twee dagen had geschorst. Het duo zou met twee andere collega’s enkele ogenblikken te vroeg aan hun pauze zijn begonnen.

De vier kregen het verwijt dat zij woensdagnamiddag de werk- en rusttijden niet hadden gerespecteerd. Maar volgens hun collega’s hadden de mannen in de rusthoek van het bedrijf plaats genomen op het moment dat de sirene, die de pauze aankondigt, weerklonk.“Het gaat om luttele seconden, waar ben je dan mee bezig. Het moet menselijk blijven”, zo reageerden boze Daf Truck-werknemers.

Toen donderdagavond de straf bekend werd- twee arbeiders werden onmiddellijk van het bedrijfsterrein verwijderd, de twee anderen kregen een schriftelijke vermaning- legde de late shift de band stil.

Omstreeks 22.30u breidde de staking zich uit en werd het hele bedrijf lam gelegd. De directie probeerde in te spreken op de stakers, de vakbonden wilden nog niet reageren. Zij wachten af hoe de situatie vrijdagochtend evolueert.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio