In de ban van Kasteelfeesten

Westerlo - Op het domein van het kasteel van prins de Merode in Westerlo worden dit weekend voor de veertigste keer de jaarlijkse Kasteelfeesten gehouden. Alleen tijdens die dagen is dit bewoond kasteel te bezichtigen.

Het eerste weekend van juli is in Westerlo traditiegetrouw het moment voor de Kasteelfeesten. Dit jaar krijgen die feesten een nieuw jasje aangemeten. Het kasteeldomein is namelijk gerenoveerd en heraangelegd. Het vormt zo een uniek decor voor de diverse evenementen van het weekend.

De parkbeurs ‘new style’ herbergt een honderdtal exposanten uit de groen- en decoratiesfeer. Langs de oprijlaan kan je tientallen kunstenaars aan het werk zien. Traditioneel krijgt het publiek de kans om de woonvertrekken van het kasteel te bezoeken.

IJskelder

Tijdens een geleide wandeling door het 12 ha grote kasteelpark kan je bovendien afdalen in de ijskelder van het domein. Die is voor het eerst toegankelijk voor het publiek. Gidsen leggen uit hoe het voedsel tot de zomer vers bleef in een tijdperk zonder koelkasten.

Geen Kasteelfeesten ook zonder jachttaferelen zoals een jachtdemonstratie met roofvogels, terrasjes en livemuziek, dit jaar onder meer van The Big Belly Band, Lexy’s Lads Dixieland Band, fanfare Hoop en Vlijt uit Westerlo en Los Zaperos uit Boechout. Aan de kinderen is tenslotte ook gedacht: zij kunnen een spannende ridder-kasteeltoer volgen.

Kasteelfeesten, op zaterdag 5 en zondag 6 juli telkens van 10u tot 19u in Kasteel de Merode, Polderstraat 51, Westerlo. Tickets: 7 euro.

www.kasteelfeesten-westerlo.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio