Daniël Pudil ondertekent vierjarig contract bij Racing Genk

Daniël Pudil ondertekent vierjarig contract bij Racing Genk

Daniël Pudil ondertekent vierjarig contract bij Racing Genk

Print
Er moest in extremis nog stevig onderhandeld worden maar uiteindelijk zette Daniel Pudil (22) gisteren dan toch zijn handteklening onder een vierjarig contract bij RC Genk. Hij trok meteen naar Herk-de-Stad om zijn ploegmaats aan het werk te zien en voegde zich daarna bij de spelersgroep, die weer overnachtte op hotel.
BR>

Waarom verkoos je in extremis RC Genk boven Lecce en Reggina?

“De laatste dagen begon Reggina fel aan te dringen. Pavel Nedved had me onlangs genoemd als een van de twee Tsjechische spelers, die in zijn voetsporen zouden kunnen treden. Maar Genk was eerst en ik wil niet de fout maken om té grote stappen te zetten. Ik wil investeren in mijn carrière, veel Tsjechische spelers – zoals Jan Koller - zijn al via de Belgische competitie doorgebroken. En andere internationals zoals Polak, Zitla en Vlcek spelen hier ook. Dat zegt genoeg.”

Bij wie heb je je licht opgestoken over RC Genk?

“Adam Nemec heeft me opgebeld, hij vertelde me al veel goeds over de club. En Roman Vonasek (ex-Lokeren) is nu materiaalmeester bij de nationale ploeg. Hij kende Willy Reynders goed en raadde me de stap naar Genk aan.”

Heb je vijf jaar geleden Sparta Praag-RC Genk gezien?

“Ik stond op het veld! Als ballenjongen, weliswaar. Het was enorm spannend maar RC Genk ging verdiend door.”

Het talent zit in de genen, je opa Pavel Stratil was international en topschutter bij Sparta Praag en Teplice.

“Hij is nog steeds mijn grootste supporter, hij mist nooit een wedstrijd. Mijn familie komt altijd in grote getalen kijken, bij RC Genk kunnen ze weer enkele abonnementen extra verkopen.”

Waarom moest je eerst weg uit Praag om helemaal open te bloeien?

“Bij Sparta krijgt de eigen jeugd zelden een kans, zij kopen liever spelers. Maar ik ben blij dat ik er vertrokken ben. Ze noemen me de ‘lucky guy’, ik werd overal kampioen. Zowel bij Slovan Liberec, als bij Slavia Praag. Dus waarom niet in Genk? Deze club wil weer prijzen pakken, net zoals ik. Ik heb vorig seizoen met Slavia van de Champions League mogen proeven, ik wil er ook met RC Genk naartoe.”

Meer voetbalnieuws