KBC trekt spaarrente op tot 4 procent

KBC trekt spaarrente op tot 4 procent

KBC trekt spaarrente op tot 4 procent

Print
KBC gooit de knuppel pas goed in het hoenderhok. Als eerste grootbank trekt het de basisrente op (bijna) alle spaarrekeningen vanaf 5 juli op tot 4 procent.

Het rommelde al enige tijd in de spaarwereld. Tal van kleinere (internet-)banken hadden hun spaarrente al opgetrokken tot het wettelijke maximum van vier procent. En daarmee zogen ze een massa spaargeld aan. De grootbanken zagen met lede ogen aan hoe de klanten hun spaargeld naar betere oorden versasten.

ING lanceerde daarom als eerste grootbank een rekening met 4% basisrente, enkel via het internet. Een paar dagen geleden sloot Dexia zich aan met een internetrekening die 3 tot 4% opbrengt.

Zullen grootbanken volgen?

Vanaf morgen trekt KBC, de nummer twee van het land, de basisrente op quasi alle spaarrekeningen van 1,75 op tot 4%. “Voor al het geld dat op de spaarrekening staat en dat er in de toekomst op komt”, aldus de KBC-woordvoerster.

“Niet iedereen heeft toegang tot het internet, vandaar onze beslissing om de rente te verhogen voor alle spaarrekeningen.” Een en ander kost de bank dit jaar “een paar tientallen miljoenen”.

De 4% geldt voor bedragen tot en met 40.000 euro, de overgrote meerderheid van de spaarrekeningen. Daarboven gelden lagere rentevoeten. De aangroei- en getrouwheidspremie (voorheen 0,5%) valt nagenoeg weg (0,01%).

De bank herhaalt dat de spaarrekening maar één product is uit een brede waaier van spaarformules. Naar verwachting zullen de andere grootbanken de stap van KBC (moeten) volgen

.

Nu in het nieuws