Waarom Betancourt er na zes jaar jungle beter uitziet

Waarom Betancourt er na zes jaar jungle beter uitziet

Waarom Betancourt er na zes jaar jungle beter uitziet

Print
Het valt op dat Ingrid Betancourt er voor een 46-jarige vrouw die op de rand van de ontbering heeft geleefd, veel frisser uitziet dan veel andere vrouwen van haar leeftijd. Ook deelnemers aan de tv-survivalreeks Expeditie Robinson zien er na een maand hongeren op een eiland soms beter uit dan voor hun deelname.

“Het is bekend dat het verminderen van voeding de levensduur verlengt, in die zin dat je je spijsvertering minder belast”, reageert voedingsdeskundige Sonja Kimpen.

“In onze luxemaatschappij is onze spijsvertering constant overbelast. Wij moeten vitamines slikken en fruit eten om ons lichaam te ontgiften. Ik neem aan dat Ingrid Betancourt in die jungle eiwitrijk basisvoedsel zoals rijst en planten heeft gekregen zodat haar lichaam heel economisch is beginnen functioneren."

Mentale kracht

"Hét cruciale punt is dat ze mentaal een sterke drive had en haar kinderen absoluut wou terugzien. Die mentale kracht is cruciaal om een lichaam op een minimum aan voedsel te laten roteren.”

“In India zijn er goeroe’s bekend die van licht en zuurstof leven, omdat ze via hun ademhaling en meditatie complete rust hebben gevonden. Anorexia is dus van een totaal andere orde en zeker niet levensduurverlengend, want daar zit die mentale balans helemaal mis.”

MEEST RECENT