Ook moeder vervolgd voor dood Miguel (2)

Ook moeder vervolgd voor dood Miguel (2)

Ook moeder vervolgd voor dood Miguel (2)

Print
Ravels - Niet alleen Dave D.C., maar ook moeder Sandra V. wordt nu door het parket van Turnhout verantwoordelijk geacht voor de dood van de tweejarige peuter Miguel uit Weelde (Ravels). Die overleed woensdag ten gevolge van mishandeling. In Turnhout bereiden sympathisanten intussen een stille mars tegen kindermishandeling voor.

Het parket in Turnhout verzwaarde donderdag de vordering in de zaak van de tweejarige Miguel. De beschuldiging luidt nu ‘opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, met de omstandigheid dat het misdrijf is gepleegd ten aanzien van een minderjarige door zijn moeder en door een persoon die er gezag over had’.

Het parket toont daarmee dat niet alleen Dave D.C. moet opdraaien voor de gruwelijke feiten, maar ook moeder Sandra V. Mogelijk heeft dat de maken met de perioode dat Miguel werd mishandeld.

Niet eenmalig

De feiten waren niet eenmalig en gingen veel verder dan het gooien van Miguel in zijn bedje. De jongen werd gedurende veertien dagen stevig onder handen genomen door Dave D.C. Dat hield ook het zogezegde 'van de trap vallen' in.

De autopsie op de peuter ging donderdag verder, zodat het lichaam nog niet vrijgegeven kon worden. “Ik weet nog niet wanneer we Miguel kunnen cremeren”, zei vader Mike Van Kriekinge donderdagmiddag. “Ik ben in elk geval blij dat hij zijn laatste rustplaats gevonden heeft.”

Stille mars door Turnhout

Vrienden van Mike bereiden momenteel een stille mars voor, die op een nog nader te bepalen dag begin volgende week in Turnhout moet plaatsgrijpen.

“De burgemeester van Turnhout, Marcel Hendrickx, heeft al zijn toestemming verleend. Het wordt een optocht door de stad en tegen kindermishandeling in het algemeen”, vertelt de vader. Aan de actie nemen ook getunede wagens, jeeps en moto’s deel.

“Miguel was gek van mijn auto en tuning. Ik had hem eens meegenomen naar een meeting en hij vond die wagens en die muziek echt geweldig. Dat een kind van twee jaar zó zot kan zijn van een stuk carrosserie!”

Muziekfestival

De Turnhoutse burgemeester ging niet in op de vraag van Mike Van Kriekinge om tijdens het wekelijkse muziekfestival VRIJDagen een minuut stilte te houden voor Miguel. Hij vindt het moeilijk verenigbaar met zo’n feestelijk evenement.

“Ik ben het daar niet mee eens”, zegt Miguels vader. “Mensen mogen gerust feesten, maar ik vind dat er ook een moment mag zijn dat ze even stil staan bij deze gruwelijke daad.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio