Acteurs creëren show met zeeleeuwen in Antwerpse Zoo

Acteurs creëren show met zeeleeuwen in Antwerpse Zoo

Acteurs creëren show met zeeleeuwen in Antwerpse Zoo

Print
Antwerpen - In de Antwerpse Zoo is de nieuwe zeeleeuwenshow in première gegaan. Opvallend: acteurs Dimitri Leue en Pieter Embrechts zorgden voor het scenario en de coaching. Een nieuw decor, ander licht en geluid, maar de trucs blijven hetzelfde.

“We zouden hen wel willen laten pingpongen, maar helaas kan je die dieren dat niet zomaar leren”, reageren Dimitri Leue en Pieter Embrechts. De twee zijn vooral bekend als acteurs en televisiemakers, maar ze zijn heel trots op hun job in de zoölogie.

“Het vraagt te veel tijd en energie van zowel de verzorgers als de dieren om nieuwe kunstjes te leren. Daarom hebben we de al aangeleerde trucs in een nieuwe volgorde gegoten. Het grote verschil is dat de zeeleeuwen nu echt een verhaal vertellen."

"Oink, snuffel, oink"

“Het grote voordeel is dat de dieren hun tekst meteen kenden”, gaat Dimitri Leue voort. “Nog voor ik de tekst geschreven had, wisten ze al wat ze wilden zeggen: oink, snuffel, oink.”

De echte boodschap van de dieren past wel perfect in het jaarthema van de Zoo: water. Alle leven is ontstaan uit het water en dat zal iedereen die de show bezoekt, geweten hebben. Zeeleeuw Trixy doet eerst een haai na, springt als een kikker en danst als een mens. Bij de minste watervervuiling valt Trixy dood. Een duidelijk statement?

De kinderen die de zeeleeuwenshow volgen, gillen wel dat ze ontstaan zijn uit water, maar ze zien ook meer spectaculaire dingen. “De dieren kunnen heel goed voetballen”, stellen enkele enthousiaste jongens vast. En Silka (8) uit Brugge merkt vooral de acrobatische kant van de zeeleeuw op. “Die kan heel goed handstand doen”, kirt ze.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio