Kasper en Lynn spelen Blinker en Nelle: "Voor ons is dit vakantie"

Dat ze voor de filmopnames van ‘Blinker en de Blixvaten’ het kamp met de vriendinnen moeten missen, vinden Kasper Vanbeginne (13) en Lynn Van de Velde (13) niet erg. “Dit is eigenlijk ook vakantie voor ons”, zeggen ze.

wverhaert

“Het is hier zo leuk dat ik vanavond met tegenzin naar huis ga”, zucht Lynn. Er staan voor haar een tijdlang geen scènes op het werkschema en ze mag enkele dagen naar haar ouders. In andere periodes delen de jonge acteurs aan zee een appartementje met ‘kindercoach’ Koen Boogaerts.

Die speelt niet zomaar voor oppas, maar is nauw bij de productie betrokken en begeleidt de tieners op alle mogelijke vlakken. “Ik ben hun externe harde schijf.”

Borsthaar

‘Blinker en de Blixvaten’ is de derde film rond een personage van succesauteur Marc de Bel. Deze keer stoot de jonge held op een milieuschandaal aan de kust. Tijdens de kerstvakantie komt de prent in de bioscoop, nu wordt een maand lang gefilmd in en rond Oostende.

“Hopelijk valt het weer mee”, kijkt regisseur Filip Van Neyghem naar de dreigende wolken, “want voor drie tot vijf minuten film hebben we een volledige draaidag nodig.”

Warre Borgmans dacht gevraagd te worden om de opa van de jongen te spelen. Een potje haarverf volstond echter om hem weer de paps uit de eerste films te maken. Met het oog op de strandscènes werd overwogen ook zijn grijze borsthaar te kleuren, maar uiteindelijk werd dat gewoon afgeschoren.

In zijn blootje

Omdat de oorspronkelijke hoofdrolspeler Joren Seldeslachts te oud was geworden om Blinker te spelen, kreeg Kasper Vanbeginne uit Halle de rol. Lynn Van de Velde uit Kontich kruipt in de huid van vriendinnetje Nelle. Gisteren moesten ze elkaar voor de camera kussen.

“Ik had er geen moeite mee”, beweerde de acteur achteraf. “Het is gewoon een knop omdraaien”, zei de actrice alsof ze daarin jaren ondervinding had. Kasper zal dan weer uit de kleren moeten. Bij het lezen van het scenario was hij er wat bang voor, maar nu zegt hij als een ervaren filmster: “Het is niet Kasper die in zijn blootje rondloopt, maar wel Blinker.”

Nu in het nieuws