Vijfde ballonmeeting kent primeur

Zwijndrecht - In het weekend van 5 en 6 juli viert de Zwijndrechtse Ballonmeeting zijn vijfde verjaardag. Die editie zal niet onopgemerkt voorbijgaan. De Smurfzeppelin van ballonvaarders Koen Audenaert en Marc Steyaert zullen dan hun eerste vlucht boven Belgisch grondgebied maken.
De Zwijndrechtse Ballonmeeting is een organisatie van het gemeentebestuur en de plaatselijke ballonpiloot Marc Verhelst. Hij probeert om jaarlijks een blikvanger naar de meeting te krijgen. Vorig jaar was dat de ballon in de vorm van het helm van Darth Vader uit Star Wars. De speciale vormballon kon evenwel niet opstijgen en krijgt dit jaar een herkansing.

Het blikvangerschap moet hij delen met de Smurfzeppelin van het duo Steyaert-Audenaert van Atlantic Ballooning uit Destelbergen.
“Wij varen al twintig jaar met de Smurfballon”, vertelt Marc Steyaert. “Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van de blauwe mannetjes wordt uitgepakt met een zeppelin. Die is 41 meter lang en wordt met 3.000 kubieke meter warme lucht gevuld. Er bestaan wereldwijd maar twintig exemplaren van dit soort luchtvaarttuigen.”

Volgens Steyaert staat de Smurfzeppelin garant voor spektakel. Hij kan bestuurd worden en is daardoor in staat om op één plaats te blijven rondcirkelen. De zeppelin zal alleen ’s zaterdags te zien zijn. Na Zwijndrecht zal hij een Europese tournee maken en opstijgen vanuit onder andere Milaan, Boedapest en Bilbao.

Animatie
Voor de lustrummeeting wist Marc Verhelst 25 ballonvaarders te strikken die op beide dagen rond 20u zullen opstijgen.

Wie aan de grond blijft, zal zich op de terreinen in de kmo-zone Westpoort zeker niet vervelen want de organisatoren zorgen daar voor heel wat animatie met onder andere kermisattracties en standen van het plaatselijke verenigingsleven.

Er zijn demonstraties met radiogestuurde miniwarmeluchtballons en elektrische modelvoertuigen. Bezoekers kunnen vluchtsimulaties uitvoeren en een expo met getunede auto’s bekijken.

www.zwijndrecht.be
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio