Vrijbroekhof telt af naar renovatie

Mechelen - Het Vrijbroekhof in het Mechelse Vrijbroekpark beleeft zijn laatste drukke maanden in zijn huidige staat. De taverne gaat vermoedelijk in het najaar dicht voor een grondige renovatie.

Het Mechelse architectenbureau Kennes-Elegeert kreeg van het Antwerpse provinciebestuur de opdracht om het project voor de renovatie van het Vrijbroekhof uit te werken. Het gebouw dateert uit 1968 en is uitgewerkt in de geest van de jaren vijftig. Het is trouwens opgenomen in de studie van Miel De Coninck, die als basis wordt gebruikt voor de grote overzichtstentoonstelling over expo-architectuur in België in Lamot.

1,1 miljoen

De provincie trekt ongeveer 1,1 miljoen euro uit om de taverne in ere te herstellen. Het ronde hoofdgebouw met schaaldak wordt wel vernieuwd maar blijft van vorm ongewijzigd. Voorts wordt het oude sanitair blok afgebroken en de bijgebouwen achteraan teruggebracht in hoogte. Die ingrepen moeten bezoekers aan de taverne een panoramisch zicht op het park garanderen. In het midden van het complex komt een loungebar.

Het dossier voor de bouwvergunning ligt momenteel in openbaar onderzoek bij de Mechelse bouwdienst. De provincie wil na de zomerperiode de taverne sluiten, om, eenmaal de bouwvergunning in handen, in het najaar met de renovatie aan te vangen.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio