Politie blijft jacht maken op snelheidsduivels

Mechelen - De Mechelse politie krijgt sinds mei steeds meer klachten binnen van buurtbewoners over onaangepaste snelheid van auto’s in de binnenstad. De politie gaat de controles op snelheidsduivels tijdens de zomer daarom nog opvoeren.

De politie zal tijdens de zomermaanden extra snelheidscontroles voeren, vooral ‘s avonds en ‘s nachts. In de binnenstad, waar de zone 30 geldt, drukken immers nog te veel bestuurders het gaspedaal te diep in. Vooral de Goswin de Stassartstraat, Sint-Jansstraat en de Veemarkt werden in mei en juni vaak als racebanen gezien. Maar de politie voerde ook controles uit in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, Moenstraat en in de Bruul.

“Die controles verliepen vooral na 17u en hadden steeds een mobiel karakter. We controleerden in mei 2.627 voertuigen, waarvan 356 bestuurders te snel reden en een proces-verbaal kregen. Een van hen reed zelfs 78km per uur. In de maand juni mochten 1.588 auto’s onze snelheidsmeters trotseren, waarbij 190 bestuurders tegen de lamp liepen. We merken dus een lichte daling in het aantal overtredingen, maar noteerden toch als hoogste snelheid 80km per uur”, besluit Tine Winnelinckx, woordvoerster van de lokale politie Mechelen.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio