Rupelstreek verteert zondvloed slecht

Rupelstreek verteert zondvloed slecht

Rupelstreek verteert zondvloed slecht

Boom - Op verscheidene plaatsen in de Rupelstreek zorgde hevige regenval in de nacht van woensdag op donderdag voor wateroverlast. De bewoners van de Plantsoenstraat in Boom hadden het meest van de zondvloed te lijden. In een viertal woningen stond het water tientallen centimeter hoog, met aanzienlijke schade tot gevolg.

De bewoners van de vier woningen achterin de Plantsoenstraat in Boom hadden in de nacht van woensdag op donderdag nog net genoeg tijd om hun wagen naar droger oorden te brengen. Hun woningen vrijwaren bleek evenwel onbegonnen werk.

In bed

“Ik lag al in bed maar was nog waakzaam, omdat ik het zo hard hoorde regenen. Plots verwittigde een van de buren me dat de straat onder water liep. Wat later stroomde het water gewoon mijn huis binnen”, vertelt Steve Velghe. “Ik ben nog volop bezig met verbouwingen. Gelukkig heb ik op de gelijkvloerse verdieping nog geen meubels staan. Maar mijn ijskast in de keuken is wel naar de knoppen. Pas vorige week heb ik de muren geschilderd en behangen. Dat is vergeefse moeite geweest.”

Zijn buurvrouw Suzanne Mertens deelde eveneens in de brokken. “Ook ik ben bezig met verbouwingen, maar zal nu terug opnieuw moeten beginnen. Voor mij is dit een catastrofe. Gelukkig verbleef mijn zoontje net niet bij mij”, reageert ze.

Nieuwe riolering

De Boomse burgemeester Patrick Marnef (sp.a) was niet verrast door de wateroverlast in de Plantsoenstraat en aan Blauwe Pan, waar het water in de straat een tiental centimeter hoog reikte maar het tiental woningen wel gespaard bleef.

“Bij hevige regenval is er steeds een risico in deze woonkorrels tussen de vroegere steenbakkerijsites. Door het wassende water sluiten de kleppen die het water naar de Rupel kunnen afvoeren, waardoor er gevaar op wateroverlast ontstaat. De verouderde riolering kan al dat water dan niet meer aan. De brandweer is daar alert voor, maar bij zulke hevige regenval als vannacht kan je haast niet tijdig optreden”, geeft hij aan. “Er zijn trouwens wel plannen voor de aanleg van nieuwe riolering. Maar er moet eerst hogerop nieuwe riolering worden aangelegd, vooraleer we deze straten kunnen aanpakken.”

Lees hier meer over de wateroverlast in Schelle
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio