Stad wil Noorderwijkse Chirosporthal kopen

Herentals - Verkopen de Chiro van Noorderwijk (Herentals) en hun sterke man, pastoor Willy Notelteirs, op korte termijn hun sporthal aan de stad Herentals of niet? Op die vraag wil sportschepen Wies Verheyden (sp.a) tegen oktober een antwoord. Beide partijen sloten zopas wel een akkoord over een verlengde huur van de sporthal.

Lange tijd was het water tussen de ­onderhandelaars van de stad en pastoor Notelteirs heel diep. “Herentals betaalde voor de huur van de sporthal 17,29 euro per uur. Maar een paar maanden geleden wilde de pastoor de huur verhogen tot 35 euro per uur. Dat kon voor ons niet”, zegt Wies Verheyden.

Maar Willy Notelteirs, die de sporthal 35 jaar geleden zelf uit de grond stampte, is formeel: “Aan 17,29 euro kunnen wij onmogelijk nog verhuren. Die 35 euro is de reële kostprijs. We hebben al genoeg verlies geleden. Zonder de zomerkampen die ik hier nog altijd organiseer, waren we al lang failliet.”

Uiteindelijk kwamen de partijen deze week dan toch tot een nieuwe, zij het voorlopige, overeenkomst. De stad zal 20 euro per uur aan huur betalen –met t­erugwerkende kracht tot 1 januari 2008- en de afspraak is dat er tegen oktober uitsluitsel moet zijn over de toekomst van de sporthal.

Geen geheim

Schepen Wies Verheyden maakt er geen geheim van dat de stad de sporthal wil aankopen. “Het gebouw is versleten. Wij willen het renoveren, zonder aan de ­faciliteiten voor de Chiro en de sport­kampen te raken.”

“De jeugd­vereniging is dan meteen van alle financiële beslommeringen verlost, want volgens pastoor Notelteirs leden ze in 2007 liefst 10.000 euro verlies met de uitbating van de sporthal. Dat is niet houdbaar.”

Maar Willy Notelteirs wil van geen ­verkoop weten. Hij hamert erop dat de sporthal zowel vroeger als nu tot doel had de Chiro een speelruimte te gunnen. “Welke garanties krijgen we daarover bij een verkoop?”, zo vraagt hij zich af.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio