Ontroostbare Bosvenstraat steunt familie Miguel

Ontroostbare Bosvenstraat steunt familie Miguel

Ontroostbare Bosvenstraat steunt familie Miguel

Ravels - Er hing donderdag een onwezenlijke sfeer in de Bosvenstraat in Weelde-Statie (Ravels). Terwijl kinderen joelend op straat ravotten, heerste enkele meters verder groot verdriet. Zwaar ontroerde buurtbewoners legden knuffeldieren en afscheidsbrieven neer bij de woning waar de tweejarige Miguel werd mishandeld, met de dood tot gevolg.

De wijkbewoners van de Bosvenstraat leven intens mee met het leed dat peuter Miguel en zijn familie is aangedaan door de nieuwe vriend van zijn moeder. Verschillende buren leggen knuffels tegen de gevel van het huis, anderen voegen er een emotionele afscheidstekst of een woordje van steun aan toe.

Gedicht

Aangrijpend is het zelf geschreven gedicht dat tante Miranda, de zus van moeder Sandra, aan Miguel opdraagt. “Het is zo koud en zo stil hier zonder jou”, schrijft ze. “Ik had nog zoveel uit te leggen, maar nu is het te laat.”

In de loop van de namiddag gaat Miranda ook de achtergebleven honden van Dave D.C., de vriend van haar zus, ophalen. De dieren krijgen een plaatsje bij zijn familie.

Kiara

Hartverscheurend is het wanneer vader Mike Van Kriekinge met dochtertje Kiara bij het huis in de Bosvenstraat arriveert. Terwijl de vader aangeslagen de neergelegde teksten leest, kraait het zusje van Miguel van de pret bij het zien van de rij knuffels.

“Kiara vroeg ons gisteren waarom we zoveel wenen. Ze zei dat ze haar broertje mist. Ik heb gezegd dat het me spijt, maar dat het nog lang zal duren voor ze haar broertje zal terugzien. Ik heb veel moeite om haar te zeggen wat er aan de hand is. Ik hoop dat de kinderpsychiater kan helpen. Ze krijgt in ieder geval een antwoord op elke vraag die ze ons stelt.”

De rechtstreekse familie als grootmoeder Adrienne en tante Miranda reageert slechts gedeeltelijk verrast op het feit dat moeder Sandra ook voluit mee beschuldigd wordt. “We hadden dat zien aankomen”, klinkt het. “We zijn er niet door gechoqueerd.”

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio