Opnieuw minderjarige dode na steekincident in Londen

Opnieuw minderjarige dode na steekincident in Londen

Opnieuw minderjarige dode na steekincident in Londen

Print
Incidenten met messteken blijven Groot-Brittannië en voornamelijk hoofdstad Londen in de ban houden. Vandaag maakte de Londense politie bekend dat er opnieuw een 16-jarige jongen in het zuiden van Londen werd neergestoken. Het is al de achttiende dode bij een steekincident in de stad dit jaar.

Shakilus Townsend werd vandaag met verschillende messteken aangetroffen aan de ingang van een kantoorgebouw. De jongen overleed later in het ziekenhuis.

Bij vele Londenaren was de maat al val na de dood van de 16-jarige Ben Kinsella (foto), een blanke jongen uit een gegoede familie. Hij werd afgelopen weekend neergestoken na een woordenwisseling aan een pub. Op dat incident volgde er een witte mars in Londen tegen het geweld.

Dood na verzoek om niet te vloeken

Het geweld is er echter niet minder op geworden. Zo kwam de 60-jarige oud-soldaat Stan Dixon gisteren om het leven nadat hij werd aangevallen door jongeren die hij op de bus vriendelijk verzocht had om niet te vloeken, waar zijn vrouw bij was.

Gisteren werden dan weer de lichamen van twee twintigers aangetroffen in een afgebrand appartement ten Zuid-Oosten van Londen. De twee Franse uitwisselingsstudenten hadden steekwonden in hoofd, nek en borststreek.

Meer jonge daders

Volgens de Britse overheid is het aantal gewelddelicten met messen niet opvallend gestegen, maar zijn er wel steeds meer jongeren onder de daders. De Londense burgemeester Boris Johnson heeft alvast een oproep gedaan aan de Londense jeugd dat ze beter uit de buurt blijven van vechtpartijen, als ze hun leven niet in gevaar willen brengen. Hij waarschuwt dat diegenen die met een mes rondlopen kans lopen om in de gevangenis te belanden.

Ook steeds meer vrouwen en meisjes zijn betrokken bij steekincidenten. De Londense politie houdt momenteel een klopjacht op een vrouw die in het Zuid-Oosten van Londen een andere vrouw doodstak.

De 19-jarige Chelsea Bennett werd gisteren dan weer vrijgesproken nadat ze een 17-jarig meisje uit een rivaliserende bende, Sian Simpson, had neergestoken. Ze zou volgens de rechter gehandeld hebben uit zelfverdediging.

MEEST RECENT