Kamers zijn in mum van tijd volgeboekt

Kamers zijn in mum van tijd volgeboekt

Kamers zijn in mum van tijd volgeboekt

Lier - Bed & Breakfast Soetemin in de Schollebeekstraat is woensdag officieel geopend. Komend weekend is het gastenverblijf al volgeboekt. Dat de kamers zo snel volledig bezet zijn, is geen toeval. Toerisme Lier moet door plaatstekort vaak mensen doorverwijzen naar hotels in Mechelen en Antwerpen.

Lier kende in 2007 bijna een verdubbeling van de hotelovernachtingen en een stijging van 71 procent van overnachtingen in gastenkamers. “Dat betekent dat er nu het hele jaar door een hoge bezettingsgraad is”, klinkt het bij Toerisme Lier. “We moeten vaak doorverwijzen naar hotels in Mechelen en Antwerpen omdat we de vraag van toeristen of zakenreizigers niet kunnen vervullen. Waar mogelijk proberen we de klanten door te verwijzen naar gastenkamers, maar ook daar hangt steeds vaker een bordje met e_SSLqvolzet’ aan de voordeur.”

Het nieuwe gastenverblijf Soetemin van Rudy Min en Bea Baert is dus zeer welkom. “We zijn blij dat de boekingen zo vlot gaan. Dat wil zeggen dat er nog ruimte is voor een nieuw gastenverblijf. We hebben hier al tien jaar ons restaurant Soetemin en het was onze droom om naast het restaurant ook een gastenverblijf open te doen. We hebben nu zes kamers en gaan er nog drie bijmaken”, vertelt Bea Baert.

Familiebedrijf

Het hele gezin helpt mee bij Soetemin. “Wodan (19) heeft ondertussen een koksdiploma op zak. Ook Freya (17), Lotte (27) en Niels (25) zitten mee in de zaak. Samen gaan we er hier een mooie tijd van maken”, hoopt Bea.

Naast Soetemin is er in Lier nog meer op til om de toeristen een bed te bezorgen. Hotel Florent gaat uitbreiden en de groep Scheers bouwt momenteel aan het grote Best Western Hotel Zimmer.

Meer info: www.soetemin.be

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio