VITO woonblokken op agenda Vlaams Parlement

Mol - Vlaams parlementslid Rudi Daems (Groen!) heeft de huisvestingsproblematiek van negentig Molse gezinnen in het Parlement voorgelegd. Tegen 2012 worden de wooneenheden van VITO (Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek) op de Molse Boeretang afgebroken.

Het baart Vlaams parlementslid Rudi Daems zorgen dat negentig gezinnen tegen 2012 een nieuw onderkomen moeten vinden. Volgens de bewoners komt VITO zijn verplichtingen als verhuurder niet na wat betreft onderhoud van de gebouwen. Daems vraagt zich ook af of Mol klaar is om zoveel mensen een nieuw onderkomen te bezorgen.

De betrokken Vlaamse ministers voor Economie en Wonen Patricia Ceysens (Open Vld) en Marino Keulen (Open Vld) zeggen op de hoogte te zijn van de problematiek. Volgens Ceysens worden er afspraken gemaakt met VITO om een minimum aan onderhoud te voorzien. Grote investeringen worden uiteraard afgeblazen.

Al het mogelijke

Beide ministers beklemtonen dat vanuit de gemeente en de sociale huisvestingsmaatschappij al het mogelijke wordt gedaan om de mensen die het nodig hebben, te begeleiden in het vinden van een nieuwe woonst. Indien nodig zal ook het agentschap Wonen Vlaanderen ingeschakeld worden.

Het is vandaag nog niet geweten hoeveel gezinnen op de sociale huisvestingsmarkt terecht­komen. Enkele bewoners zijn nu al vertrokken of verlaten het woonblok op korte termijn.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio