Europees kampioen Spanje nummer 1 van de wereld

Europees kampioen Spanje nummer 1 van de wereld

Europees kampioen Spanje nummer 1 van de wereld

Print
Spanje mag zich niet alleen de beste van Europa noemen, maar ook de nummer 1 van de wereld. Na de glansrijke prestatie van de Spaanse Seleccion op Euro 2008 stijgt het land van de vierde naar de eerste plaats op de FIFA-ranking.

De voormalige nummer 1, Argentinië, maakt een fikse duik op de ranglijst en staat nu pas zesde. Net als buurland Brazilië presteerde het Zuid-Amerikaans land immers erg matig in de laatste wedstrijden van de kwalificaties voor het WK 2010. Brazilië zakt op zijn beurt naar de vierde plaats.

Nederland in top 5

Europa versterkt daarmee zijn greep op de top-vijf in de rangschikking. Ondanks het verlies in de kwartfinales van het EK stijgt wereldkampioen Italië één plaatsje en staat nu op 2. Verliezend finalist Duitsland stijgt van 5 naar 3 en Nederland doet de opvallendste sprong: van 10 naar 5.

Verderop vinden we Kroatië dat zijn opmars van 15 naar 7 dankt aan zijn EK-kwartfinale en de drie overwinningen in de eerste ronde. Tsjechië (8), Portugal (9) en Frankrijk (10) vervolledigen de top-10.

Tornooiverrassing Rusland valt net buiten de top-10. De ploeg van Guus Hiddink steeg van 24 naar 11. Turkije, de laatste halve finalist stijgt van 20 naar 14.

België op 46

Ondanks de wanprestaties in de laatste oefenwedstrijden lijkt België niet te stuiten op de FIFA-ranking. Enkele maanden geleden vertoefden we nog met een schabouwelijke 69ste stek in het vagevuur. Tegenover juni stijgt ons land nu weer drie plaatsen en staan we 46ste, ver boven drie tegenstanders in de WK- voorronde Bosnië-Herzegovina (46), Armenië (96) en Estland (121). De twee overige tegenstanders, Spanje en Turkije, lijken echter momenteel enkele niveaus beter te zijn dan België.

Meer sportnieuws