Jeruzalem schrikt op van aanslag met bulldozer (  Video)

Jeruzalem schrikt op van aanslag met bulldozer (+ Video)

Jeruzalem schrikt op van aanslag met bulldozer (+ Video)

Print
Een bulldozer heeft moedwillig een bus en enkele wagens geramd in het stadscentrum van de Israëlische stad Jeruzalem. Naar verluid verloren vier passanten het leven, hoewel andere bronnen het op twee doden houden. 45 personen raakten gewond. De politie schoot ook de bestuurder dood en spreekt van een terroristische aanslag.

Een van de vier doden, een vrouw, reed met een wagen en werd door de bulldozer overreden. In de bus vielen een dozijn gewonden, waarvan zeven zwaargewond naar het ziekenhuis werden afgevoerd. De bestuurder van de bulldozer was een Palestijn uit Oost-Jeruzalem. Hij had een wapen op zak en had ook explosieven bij zich. In de buurt zijn werken aan de gang. Een bulldozer op de weg was er dus geen vreemd zicht.

Volgens de politie is de aanval politiek gemotiveerd. Onmiddellijk werd in Jeruzalem de noodtoestand afgekondigd. Het incident zorgde ook voor een golf van paniek op de plaats van de aanslag. Tientallen mensen vluchtten weg, terwijl hulpdiensten de eerste zorgen toedienden.

De ravage is groot. De bus ligt op zijn zij. De auto van de gedode vrouw is met de grond gelijk gemaakt. Ook een bestelwagen liep grote schade op. Drie andere wagens werden ook beschadigd.

Bekijk de video die op de Amerikaanse nieuwszender Fox News verscheen:

Nu in het nieuws