Ontsnappingskoning Kapllan Murat op vrije voeten

Ontsnappingskoning Kapllan Murat is op vrije voeten. Ditmaal zette hij het zelf niet op een lopen, maar liet de strafuitvoeringsrechtbank hem vervroegd vrij. Kapllan verliet deze morgen de gevangenis van Nijvel.

bsouffreau

De strafuitvoeringsrechtbank stelde wel een aantal voorwaarden. Zo moet Kapllan zich de komende zeven en een half jaar regelmatig melden bij de overheid. De rechter had duidelijk oor naar de argumentatie van Kapllan dat hij zich nu volledig wil toeleggen op zijn familie en het misdaadmilieu de rug wil toekeren.

Kapllan ontsnapte verschillende malen uit de gevangenis. In juli 2006 kwam hij niet meer opdagen na penitentiair verlof. De politie vond hem en zette een spectaculaire achtervolging in, onder andere op de ring rond Brussel. Uiteindelijk gaf hij zichzelf over, werd nog eens veroordeeld en zat zijn straf verder uit.

Kapllan zat in de gevangenis voor diefstal (18 maanden cel) en het niet meer komen opdagen in de gevangenis (15 maanden cel). Voordien werd hij veroordeeld tot twintig jaar cel voor diverse diefstallen. Hij trachtte toen ook drie maal te vluchten. In 1993 gijzelde hij zelfs een cipier.

Nu in het nieuws