Motorcross Wommelgem kan gereden worden

Motorcross Wommelgem kan gereden worden

Motorcross Wommelgem kan gereden worden

Print
Wommelgem - De motorcross op de Beemdkant in Wommelgem kan volgend weekend toch plaatsvinden. Het gemeentebestuur zal deze week nog een vergunning afleveren.

Motorclub de Stroeckxvrienden kan opgelucht ademhalen. Hun cross van volgend weekend dreigde in het water te vallen na een arrest van de Raad Van State. Maar gisteren kwam er een oplossing uit de bus.

“We hebben overlegd met het provinciebestuur”, zegt burgemeester Walter Van Der Plaetsen (Open Vld). “Het volstaat dat de organisatie een milieuvergunning klasse 3 aanvraagt, die het gemeentebestuur kan afleveren. We verwachten die aanvraag morgenvroeg, zodat het schepencollege ze kan toekennen.”

Actiegroep Red De Schijnvallei, die al meermaals klacht indiende, legt zich bij de situatie neer. “Wij begrijpen dat je zo’n organisatie niet in een paar dagen annuleert. Feit is wel dat het arrest van de Raad Van State al enkele maanden geleden is toegekomen bij de provincie. We gaan ons nu beraden hoe het verder moet”, aldus woordvoerder Jos Verheyen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio