TSO/BSO/BuSO-leerlingen leren vak met hightech machines

TSO/BSO/BuSO-leerlingen leren vak met hightech machines

TSO/BSO/BuSO-leerlingen leren vak met hightech machines

Print
Vanaf volgend schooljaar kunnen ruim 18.000 leerlingen in de finaliteitsjaren TSO/BSO/BuSO hun praktijkoefeningen uitproberen op de meest recente hoogtechnologische apparatuur.

De 64 competentiecentra van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) stellen hun deuren open voor deze jongeren. Ze kunnen met de klas tot 72 uur gratis gebruik maken van de opleidingsinfrastructuur. De Regionale Technologische Centra (RTC) houden scholen op de hoogte van het beschikbare aanbod.

Dat maakte minister van Werk, Onderwijs en Vorming Frank Vandenbroucke gisteren bekend op de Ronde van Vlaanderen voor schooldirecties van het secundair onderwijs.

Minister Vandenbroucke: "Gelijke kansen geven betekent ook dat scholen hun opleidingen kwalitatief zo sterk mogelijk uitbouwen. Daarom kunnen scholen al vier jaar op extra budgetten rekenen voor de aankoop van basisinfrastructuur in het technisch en beroepsonderwijs. Sommige gespecialiseerde, hoogtechnologische apparatuur is echter zeer duur. Daarom moedig ik scholen aan gebruik te maken van uitrusting van andere opleidingsverstrekkers zoals VDAB en Syntra. Deze partnerschappen brengen een brede coalitie voor talentontwikkeling en gelijke kansen tot stand."

Nu in het nieuws