"Artsen vertellen ons dat we niet meer moeten hopen"

Artsen vertellen ons dat we niet meer moeten hopen

"Artsen vertellen ons dat we niet meer moeten hopen"

Print
Ravels - De kleine Miguel maakt geen kans op overleven. Zijn vader kreeg dinsdag het fatale nieuws te horen. “We tellen de uren. De dokters geven hem maximum nog een paar dagen”, zegt vader Mike Kriekinge. Dader Dave D.C. verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Turnhout. Hij zou verklaard hebben dat hij Miguel in zijn bedje heeft gegooid.

Dave D.C. heeft vorige week woensdag meer levens verwoest dan alleen dat van Miguel. Onder meer dat van grootmoeder Adrienne De Hondt. Ze kan het drama niet verwerken. “Ik eet niet meer en slaap amper. Er is geen hoop meer.”

Ze heeft niets dan afkeuring voor het gedrag van haar dochter Sandra maar schuldig is zij volgens haar niet. “Ik zou graag willen weten wat er is gebeurd. Mijn dochter heeft niets gezegd. Ik denk dat ze schrik had. Zij heeft de kleine niet mishandeld.”

Haar dochter woonde met Dave een paar huizen verder, maar nooit heeft de grootmoeder met de nieuwe vriend van haar dochter kunnen spreken. “Hij leefde op haar kosten en reed heel de dag rond met een onverzekerd voertuig. Ik voelde dat het slecht zou aflopen.”

Bedje

Het parket in Turnhout geeft voorlopig geen informatie over de feiten van mishandeling. Naar verluidt zou Dave de kleine Miguel in zijn bedje hebben gegooid. Tijdens de reconstructie maandag brachten de speurders het bedje eerst naar de woning en namen het nadien terug mee naar het politiekantoor.

Geen hoop

“Ik weet echt niet hoe het is gebeurd”, zucht vader Mike, en dat is vandaag niet zijn belangrijkste zorg. Dinsdag kreeg hij slecht nieuws van de dokters. “Het vocht in de hersenen is alles aan het beschadigen. De lever en het hart functioneren slecht. Er is geen hoop meer. Ik verwacht elk ogenblik telefoon van het ziekenhuis.”

Ook Mike gaat stilaan kapot aan het drama. “Maar ik moet me sterk houden voor mijn dochter Kiara (4). Ik steek haar tijdig in haar bedje en dan ga ik terug naar het ziekenhuis. Ze beseft wat er is gebeurd. Uw broertje gaat dood, kreeg ze te horen van mijn ex. Gelukkig heb ik veel steun van mijn vriendin en de vrienden.”

Vrijdag verschijnt Dave D.C. voor de raadkamer in Turnhout. De kans is reëel dat het parket de betichting van slagen en verwondingen sterk zal verzwaren.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio