Werknemers Opel Antwerpen staken verder tegen werkdruk

Werknemers Opel Antwerpen staken verder tegen werkdruk

Werknemers Opel Antwerpen staken verder tegen werkdruk

Print
Antwerpen - Sinds dinsdagnamiddag 16 uur vindt er een staking plaats bij Opel Belgium in Antwerpen. Na de dagploeg, ging ook de avond- en de nachtploeg niet aan het werk. Twee afdelingen legden het werk neer omdat ze ontevreden zijn over de hoge werkdruk.

Voor de derde keer in enkele weken werd het productieproces bij autobouwer General Motors getroffen door een actie. Het protest begon aan de assemblageband bij de cockpitcel en de deurenplaatsers en breidde zich in een mum van tijd uit. Volgens de directie werd in sommige afdelingen wel nog gewerkt maar rolden er geen wagens meer van de band.

Oorzaak van de onvrede blijft de herstructurering midden juni. Sneller dan enkele maanden geleden gepland, moesten toen het gros van de bruggepensioneerden en de interimkrachten opstappen. Directie en vakbonden spraken een ’geleidelijke’ opbouw van de bandsnelheid af om iedereen tijd te geven in de nieuwe jobs te groeien. Midden juni leidde dit al tot werkonderbrekingen.

Afgesproken werd dat de snelheid per handeling in enkele weken zou worden opgevoerd van 128 naar 120 seconden. Gisteren was al 123 seconden bereikt, maar haakten enkele tientallen arbeiders af. Ze eisten een terugkeer naar 128 seconden. Direct daarop gingen directie en vakbonden naar een oplossing zoeken. Volgens de directie is het essentieel om de productiesnelheid te bereiken om de toekomst van de Antwerpse fabriek veilig te stellen.

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio