Jie Zheng eerste Chinese in halve finale Grand Slam

Jie Zheng eerste Chinese in halve finale Grand Slam

Jie Zheng eerste Chinese in halve finale Grand Slam

Print
Jie Zheng blijft de wereld verbazen. Na haar stuntzege tegen Ana Ivanovic in de derde ronde schreef de nummer 133 van de wereld gisteren opnieuw tennisgeschiedenis. Zheng plaatste zich, na winst tegen Vaidisova, als eerste Chinese ooit voor de halve finale van een Grand Slam. “Ik blijf mezelf verbazen”, stamelde Zhang, die het in de halve finale tegen Serena moet opnemen.

133ste van de wereld is ze, Jie Zheng. De 24-jarige Chinese, die lang out was met een zware enkelblessure, vroeg en kreeg een wildcard voor Wimbledon. En dat had ze te danken aan haar optreden in Londen twee jaar geleden. Toen won ze aan de zijde van Yan Zi het dubbelspel. “Ben ik blij dat ik die wildcard gekregen heb”, lachte Zheng.

Wat de Chinese in Wimbledon laat zien, is straffe kost. Nooit eerder bereikte een wildcardspeelster de halve finale op het heilige gras. Gisteren verloor ze pas haar eerste set van het tornooi (6-2, 5-7, 6-1 tegen Vaidisova).

“Halve finalist? Ik? Goh, ik kan het maar moeilijk geloven”, stamelde ze. “Ik blijf mezelf verbazen. Ik heb nooit zo goed gespeeld als nu. Dit zijn de mooiste twee weken van mijn leven.”

Zheng was tot nog toe inderdaad vooral een goede dubbelspeelster (elf titels waaronder Wimbledon en Australian Open). In het enkelspel behaalde ze drie titels (in relatief kleine tornooien) en was haar beste ranking ooit een 27ste plaats, in 2006.

Meer sportnieuws