Implosie televisie oorzaak van hevige brand in Antwerpen

Implosie televisie oorzaak van hevige brand in Antwerpen

Implosie televisie oorzaak van hevige brand in Antwerpen

Print
Antwerpen - Het hevige vuur dat dinsdagnacht in de Diepestraat een tiental mensen zijn bed uitjoeg, werd veroorzaakt door de implosie van een televisietoestel. Het had allemaal veel slechter kunnen aflopen, zijn de omwondenden het volmondig eens. “Iedereen is terug uit het ziekenhuis, maar ik heb er al de hele dag maagpijn van”, zucht Gina De Wijn. “Zo ongerust was ik.”

De uitslaande brand legde maandagnacht de gelijkvloerse flat aan de Diepestraat 84 volledig in de as. De indringende brandgeur hangt de dag erna nog in de hele straat. De meeste betrokkenen verzamelen voor het uitgebrande pand om over de gebeurtenissen na te praten. “Het was een korte nacht”, vertelt Gina De Wijn die zelf met haar vier kinderen vanuit de naastgelegen woning de straat opvluchtte. “Ik heb geen oog dichtgedaan. En de katten en m’n hond hebben duidelijk ook stress. Overal in huis hebben ze hun behoefte gedaan.”

“Ambras”

Gina’s oudste zoon hoorde dinsdagnacht op het raam kloppen aan de straatkant. “Ik dacht eerst dat het weer ambras was in de straat, dus reageerden we niet. Maar er hing een vage rooklucht en toen ik zag dat er uit de achterzijde van het gebouw hiernaast vlammen sloegen, ben ik beginnen roepen om m’n kinderen naar de voordeur te krijgen.” Daar werden ze opgevangen door agenten die zo veel mogelijk lawaai maakten om andere mensen uit hun huis te krijgen. “Ik lag rustig met mijn kat te slapen”, herinnert dochter Tatjana De Jonghe (15) zich. “Ik hoorde dat mama in paniek was en zag dat de politie mijn broertje Jouy (8) naar buiten haalde. Ik rende terug het huis in voor onze twee katten. Maar ik vond ze niet. Bovendien trok de politie me naar buiten.”

Maar Flodderke, Flipke, Minoush en de hond Ducky bleven ongedeerd. Net als de negen bewoners die naar het ziekenhuis werden gebracht met lichte brandwonden en rookvergiftiging. “We zijn allemaal vrienden”, haalt Gina opgelucht adem. “Ik ben zo blij dat iedereen weer thuis is. Ik heb er al de hele dag maagpijn van. Zo ongerust was ik.”

Meer nieuws uit Antwerpen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio