Shiloh Pepin is enige meerminmeisje ter wereld

Shiloh Pepin is enige meerminmeisje ter wereld

Shiloh Pepin is enige meerminmeisje ter wereld

Print
In het Amerikaanse Maine leeft de achtjarige Shiloh Pepin, het enige meerminmeisje ter wereld. Ze werd geboren met sirenomelia, het zeer zeldzame meerminsyndroom, waardoor haar beentjes aan elkaar vergroeid zitten. De meeste van die kinderen sterven kort na de geboorte omdat hun organen doorgaans ook onvolgroeid zijn of ontbreken. Shiloh is een van de drie kinderen wereldwijd die in leven bleven, maar de andere twee kregen dankzij vele operaties afzonderlijke benen, Shiloh blijft tot dusver op een zeemeerminnetje lijken.

Het meisje dat bij haar geboorte verscheidene inwendige organen miste, heeft al meer dan 150 operaties ondergaan om haar in leven te houden. Haar ouders laten haar de keuze of ze wil worden geopereerd om met gescheiden beentjes door het leven te stappen en zo ja, wanneer.


Bij de geboorte werd duidelijk dat het kleintje met slechts een vierde van een nier en een ultrakort darmstelsel moest overleven. Toen het meisje een halfjaar was, moest het in allerijl aan de dialyse omdat haar kwart nier het had opgegeven, Nog eens twaalf maanden later blokkeerden tal van haar lichaamsfuncties door een massieve vochtophoping. De deur naar de dood stond al open, maar na nauwelijks tien minuten deed zich een wonderbaarlijke en medisch onverklaarbare gunstige kentering voor: Shilohs bloeddruk en hartslag werden stabiel, het kind was gered.

Ondanks alle pessimistische voorspellingen is Shiloh nu een gelukkig en levendig kind. Het deert haar niet dat haar beentjes aan elkaar vastzitten, ze kan overal op klimmen, beweegt zich vlot in haar kleine rolstoeltje en gaat met de bus naar school, waar al haar leeftijdsgenootjes zielsveel van haar houden," aldus vader Pepin.

.

Nu in het nieuws