Gerolf Annemans: "Ik ga in geen geval naar LDD"

Gerolf Annemans: Ik ga in geen geval naar LDD

Gerolf Annemans: "Ik ga in geen geval naar LDD"

Print
”Ik ben zeer gecharmeerd door het zoveelste aanbod van een andere partij, maar andermaal is er niet het minste van waar.” Zo reageert Gerolf Annemans van het Vlaams Belang op een artikel in Knack dat suggereert dat hij wel eens naar de Lijst Dedecker zou kunnen overstappen.

Een en ander wordt afgeleid uit de woorden van partij-ideoloog Boudewijn Bouckaert. Hij hoopt dat mensen “met een grote maatschappelijke uitstraling” bereid zullen zijn om op de lijsten voor de Vlaamse verkiezingen te staan. Daarbij zou de naam van Annemans geregeld vallen.

Forza Flandria

”Als mijn goede vriend Boudewijn opnieuw de Forza Flandria op de agenda wil zetten, dan stel ik voor dat hij eerst orde op zaken stelt binnen zijn eigen partij. Als dat gebeurd is, kan hij altijd contact opnemen met Bruno Valkeniers”, zegt Annemans, die formeel ontkent dat er ook maar een half gesprek is geweest is over een eventuele overstap.

In hetzelfde interview zegt Bouckaert ook dat de LDD wil vermijden dat er volgend jaar weer mensen worden verkozen die eigenlijk niet in een parlement thuishoren. ”Bij de federale verkiezingen waren we zelf verrast door ons gunstige resultaat. Mensen van wie we nooit hadden verwacht dat ze verkozen zouden raken, moesten we plots naar de Kamer en de Senaat sturen. Bij de volgende verkiezing zullen we moeten bekijken wie van hen mag blijven en wie naar huis moet.”

Nu in het nieuws