Cameleon kleurt Raadsherenpark

Cameleon kleurt Raadsherenpark

Cameleon kleurt Raadsherenpark

Vosselaar - Het Cameleonfestival brengt deze ­zaterdag de wereld naar Vosselaar. Maar Vosselaar zat ook even in de wereld. Dieter Roefs ontwierp de affiche van het wereldmuziekfestival noodgedwongen in een vluchtelingenkamp in Bethlehem (Israël).

Manteca, Alpacas, Mala Vita en niemand minder dan The Heptones prijken dit jaar op de affiche van het Cameleonfestival in het Raadsherenpark in Vosselaar. Die grote namen strikken, is niet gemakkelijk. Maar ze op een affiche krijgen, is ook niet vanzelfsprekend. Toch niet in het Midden-Oosten.

Vluchtelingenkamp

De ontwerper van de affiche Dieter Roefs studeert een master-na-master Conflict en Development. “Ik was op studiereis in het Midden-Oosten om er het politiek toerisme te onderzoeken. Ik zou ­langer blijven, maar de affiche moest af. Dus heb ik ze daar gemaakt.”

Dieter verbleef in een gasthuis in een vluchtelingenkamp. “In ­Bethlehem is een vluchtelingenkamp opgetrokken. Dat is het getto van de stad: overdreven dichtbevolkt met een geïmproviseerde architectuur. Ze hebben er ook een gemeenschapscentrum gebouwd. Daar houden ze ­vergaderingen voor bezoekers van projecten of voor niet-­gouvernementele organisaties. Omdat er zoveel mensen kwamen, hebben ze de tweede ­verdieping tot slaapzaal ­omgebouwd.”

Daar heeft Dieter een computer te pakken gekregen. “Ik heb wel even aan de pc zitten prutsen om hem stabiel te krijgen. Maar daarna heb ik alles via e-mail kunnen doorsturen. De affiche lijkt ook hard op die van vorig jaar. Wegens tijdsgebrek heb ik die oude affiche gedemonteerd en dezelfde elementen gebruikt.”

Jamaïca

Gelukkig is de amateurontwerper wel wat gewoon. “De eerste affiche van Cameleon heb ik in Jamaica gemaakt. Daar moest ik altijd een uur op de bus zitten om naar het dichtstbijzijnde internetcafé te gaan.”

Je kan de affiche in alle maten en vormen bewonderen op zaterdag 5 juli in het Raadsherenpark in Vosselaar. Vanaf 14u krijg je er een hoop muziek, cocktails en zuiderse sfeer bovenop.

www.cameleonfestival.be
www.mo.be/wereldblog

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio