Laatste gemeenteraad ligt even stil

Turnhout - De oppositie heeft tijdens de laatste gemeenteraad van Marcel Hendrickx (CD&V) als burgemeester de zitting tijdelijk weten te schorsen. Door de afwezigheid van twee leden van de meerderheid, kon zij vragen om de zitting te stoppen, een uitzonderlijke gebeurtenis.

De gemeenteraad was nog niet goed begonnen of Marc Clymans (Groen!) vroeg uit naam van de voltallige oppositie om de zitting te stoppen. Door de afwezigheid van Chika Unigwe (CD&V) en Luc Hermans (CD&V) waren er immers maar zestien leden van de meerderheid. Als de oppositie buiten zou gaan, zouden er niet genoeg aanwezigen zijn om de zitting door te laten gaan. Een gevolg van de krappe meerderheid waarmee Turnhout bestuurt.

Het punt dat de Chiro van Zevendonk had aangekaart wilde de oppositie uit respect wel nog behandelen. Maar dat was niet nodig. Luc Hermans had al laten weten dat hij tien minuten later toch zou komen. Hierdoor kon de gemeenteraad verdergaan. De punten over het stadsvernieuwingsproject ­Turnova konden door de oppositie wel worden uitgesteld.

Dat alles gebeurde tijdens de laatste gemeenteraad van Marcel Hendrickx als burgemeester. “Ik dacht dat ik alles al had meegemaakt. Tot vandaag”, zei hij achteraf. Om zijn carrière toch nog in schoonheid af te sluiten, hadden de fractieleiders nog enkele mooie afscheidswoorden voor hem.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio