Kapel Militair Hospitaal wordt restaurant

Een rustpunt in de stad, waar je in de kapel chic kunt eten of met een glas wijn in de schaduw van een grote boom een boek kunt lezen. Dat is het concept van ’t Groen Kwartier.

jvandermosten

Nederlandse meesterkok

Het is een Nederlandse meesterkok die het culinaire gedeelte zal verzorgen. Peter Lute heeft in Ouderkerk, bij Amsterdam, zijn eigen restaurant maar zal de komende tijd dus ook veel in Antwerpen zijn.

In de kapel is plaats voor tachtig eters. "Als het mooi weer is, serveren we het eten gewoon in de tuin. Hoofdgerechten kosten 22 euro, een voorgerecht 17 euro, en een dessert 9,50 euro. Op zondag hebben we trendy picknickmanden voor twee personen (49,50 euro) met versgebakken zuurdesembrood, gerookte zalm, lekkere ham en andere delicatessen. Als het mooi weer is, kunnen we kreeftjes roosteren op de barbecue. Ik wil me ook laten inspireren door het moment."

Meesterlijk design

Het is echter niet alleen het eten dat de Antwerpenaar naar het terrein van het Militair Hospitaal moet trekken. Vier maanden lang wordt er in de kapel én in de tuin ook aandacht besteed aan design en cultuur.

“Er komen kunstenaars exposeren, muzikanten optreden en theatergroepen spelen”, vertelt Maxime Szyf van MaximalDesign, dat het concept bedacht. “Een pop-up programmatie eigenlijk. Via onze site kunnen mensen volgen wat er allemaal staat te gebeuren.”

Praktisch

't Groen Kwartier, ingang langs kruispunt Boomgaardstraat/ Marialei, Berchem, vanaf 4/7, elke vr, za en zo, 12u 's middags tot 1u 's nachts

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio