Gemeente start proefproject speelstraten

Hamme - Het gemeentebestuur organiseert tijdens de zomervakantie een proefproject rond speelstraten. In acht wijken wordt een straat gedurende één week ingericht als speelstraat, waar niet de auto’s maar de kinderen baas zijn. Doel is dat de bewoners van deze straten vanaf 2009 de organisatie overnemen.

“Bij de keuze van de speelstraten hebben we rekening gehouden met het ontbreken van een speelterrein in de omgeving, het aantal kinderen van drie tot twaalf jaar die er wonen, de geografische spreiding en het advies van de jeugdraad”, legt schepen van Jeugd Hilde Landtsheer (Open Vld) uit. “Er moet ook een voldoende ruim draagvlak zijn bij de wijkbewoners. Daarom vinden er de komende weken bewonersenquêtes plaats.”

De aangeduide straten zijn de Zouavenstraat, Jozef De Gravepark, Jules De Brouwer­park, Maurits Tilleylaan, August Van de Veldestraat (verkaveling Le Lis), De Geeststraat (Moerzeke), Hollandshof (Sint-Anna) en Abtsbroeksken (Kastel).

Peters en meters

Het gemeentebestuur rekent op de medewerking van wijkbewoners via peter- of meterschap. “Zij zorgen dagelijks voor het opstarten van de speelstraat door het plaatsen van afsluitingen om 10u en het vrijmaken van de weg om 17u. De gemeente zorgt op de eerste dag voor een springkasteel, een geanimeerde spelnamiddag en een spelkoffer.”

Het proefproject start op maandag 7 juli in de Zouavenstraat.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio