De Wever klaagt Le Soir aan bij Centrum voor Racismebestrijding

Voorzitter Bart De Wever (foto) van de N-VA vindt het welletjes. Hij klaagt de Brusselse krant Le Soir aan bij het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding (CGKR). De Wever vindt dat de krant zich schuldig maakt aan racisme tegenover Vlamingen en natuurlijk tegenover de N-VA.

ghouben

De Wever wil dat het CGKR ingrijpt omdat Le Soir oproept tot haat en geweld. In Vlaanderen worden Le Soir en de RTBf vooral gezien als spreekbuizen van de PS. Premier Leterme noemde de RTBf enkele maanden geleden trouwens "Radio Mille Collines", de haatzender die in Rwandu hutu's en tutsi's aanzette om elkaar uit te moorden.

De Wever heeft een brief geschreven aan Jozef De Witte van het CGKR. Daarin citeert hij vier artikels uit Le Soir die zijn stelling moeten staven.

Een Hitler

Volgens De Wever worden hijzelf en zijn partij uitgescholden voor vergif en vergeleken met nazi's en zelfs Adolf Hitler.

Vlamingen werden in Le Soir omschreven als "etnisch-linguïstische zuiveraars" zoals de Albanezen van Kosovo en de Serviërs van vijftien jaar geleden. In een ander commentaarstuk lanceert Le Soir een plan om de regering Leterme te redden. Roep gewoon de N-VA samen. Stop ze in de haven van Oostende in een vrachtschip en vaar ermee de zee op. En als uitsmijter: Breng het tot zinken.

MEER OVER Bart De Wever