Wat u vindt in de bijlage 'Onder vriendinnen

Print

Gewichtloos als een astronaut - Op zoek naar de nieuwste ‘voel je goed’-wonderen belanden we bij Privésauna - Floating en Hydromassage Center Oasis in Hamme. Als leek inzake wellness neem ik een ervaren fan van beautyfarms mee. Toch kent zelfs mijn moeder, Gertje Andries, noch floating noch hydromassage. Ook met een privésauna is ze niet vertrouwd. Maar goed, haar gezelschap is op zich al de moeite waard!

De trillingen van Tara - Sauna Tara ligt goed verscholen bij het industrieterrein in Beveren-Waas. Uitbaatster Viviane Bauwens (53) stampte drie jaar geleden dit kleine en pittoreske wellnesscentrum uit de grond. En laat je niet vooral misleiden door de naam. Tara heeft véél meer te bieden dan sauna.


Dwalen door hoven van rust en bezinning - Op zoek naar parels van vrouwenverhalen? Dan zijn de Vlaamse begijnhoven meer dan een zomers bezoekje waard. We keren terug in de tijd van de Turnhoutse begijntjes.
Verwend door A - Niks zo gezellig als met een goeie vriendin door de Antwerpse straten slenteren. En na al die jaren kennen Bénédicte en ik, Eefje, de stad zo goed dat we moeiteloos van het ene verwenadres naar het andere laveren. Iets zoets, een beetje massage, een portie slenteren en een fris wijntje: bel snel die vriendinnen op en geniet mee.


In de kruidtuin van Mie Broos - Vorselaar is een fantastisch wandelgebied, met als blikvanger het sprookjesachtig waterslot en de lange kasteeldreef. Maar wie voor de natuurwandeling Mie Broos (9 of 11,5 km) kiest zal een heel ander stuk van de kasteelgemeente ontdekken.De Averegten komt sterk uit de hoek - In de bosarme regio tussen Heist-op-den-Berg en Lier ligt De Averegten verscholen. Het provinciale groendomein biedt troeven voor een uitstapje onder vriendinnen, zoals de plantenverzameling van de tuin Florete Flores en de rust van de Hallaaraard. In de toekomst zal het domein met nog meer blikvangers uit de schaduw treden.


Over stille waters tussen groene oevers - Op het dek in de zon, voeten op de reling, wijntje in de hand, en maar kletsen, terwijl de boot langzaam over de Schelde glijdt tussen de rustige, groene oevers met ruisend riet, ritselende populieren, pittoreske dorpjes en vrolijk wuivende fietsers. Een boottocht van Temse naar Dendermonde is pure ontspanning.Iris en Sofie freewheelen van Mechelen naar Lier - Wat doet er op een zonnige dag meer deugd dan een terrasje en een fietstocht langs het water? Iris en Sofie freewheelen van Mechelen naar Lier.

“Een dagje winkelen is de ideale uitstap” - Voor een dagje uit in Antwerpen hebben we ons laten gidsen door Maya Albert die in de VRT-serie Thuis de rol van Aisha vertolkt. Maya groeide op in de modestad en is een ervaringsdeskundige wat ‘shoppen onder vriendinnen’ betreft.

MEEST RECENT