Redder zwangere vrouw krijgt bloemen

De gemeenteraad heeft de 21-jarige Yannick Verhavert uit Grembergen (Dendermonde) gehuldigd voor zijn heldendaad. De jongeman had vorige week de hoogzwangere Naïma El Massaoudi uit haar wagen gered toen ze in de Oude Dender was beland.

Yannick Verhavert zag op dinsdag 10 juni, terwijl hij met zijn vriendin aan het wandelen was, hoe de hoogzwangere Naïma El Massaoudi door een verkeerd manoeuvre in de Oude Dender reed. “Ik was een seconde verbijsterd door het gebeuren, maar ik heb meteen mijn portefeuille aan mijn vriendin gegeven, heb mijn schoenen uitgedaan en ben in het water gedoken. Ik panikeerde wel toen ik de wagen niet open kreeg. Ik wou het niet meemaken dat ze zou verdrinken.”

Uiteindelijk kwam de achterruit van de wagen los en slaagde Yannick erin Naïma te bevrijden. Tientallen mensen sloegen het hele gebeuren gade, maar enkel Yannick had de moed en de zelfopoffering om de vrouw na te springen”, stelt burgemeester Piet Buyse (CD&V). “Wij bewonderen deze heldendaad zo zeer dat we op basis van het politieverslag een aanvraag indienen om ze te laten erkennen en honoreren. Bij het ministerie van Binnenlandse Zaken levert dit waarschijnlijk een ereteken op voor daden van moed, zelfopoffering en menslievendheid. Voor het Carnegie Hero Fund maakt hij kans op een medaille en een getuigschrift voor moedig gedrag.”

“Ik heb al tientallen mailtjes gekregen”

Het slachtoffer is nog steeds onder de indruk van het gebeuren. “Het gaat al wat beter, maar de eerste dagen kon ik niet slapen. Ik zag het steeds opnieuw gebeuren”, vertelt Naïma El Massaoudi. “Ik ben Yannick heel dankbaar dat hij gesprongen is. Ik heb hem en zijn vriendin al een bedankje gegeven. Hij verdient die medailles zeker!”

Yannick Verhavert zelf was erg onder de indruk van de huldiging. “Ik dacht dat het enkel met de burgemeester zou zijn, maar er was enorm veel volk. Ik heb al tientallen mailtjes gekregen en ook bij de heropening van onze frituur Totterken in Grembergen kreeg ik veel positieve reacties van de mensen”, zegt de reddende engel.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio