Caféhouders brouwen eigen bier

“Voor mij een D’ingeske graag.” Bezoekers van café Den Boskant in ­Beerse ­kunnen daar een nieuw blond bier proeven. De naam ­verwijst naar Dirk en Inge, de uitbaters van het café.

Dirk Van Houtven (33) en Inge Nuyens (40) staan al ruim vier jaar achter de toog van café Den Boskant op de Lilsedijk in ­Beerse. Het koppel is gepassioneerd door bier en liet speciaal voor het café een nieuw goudgeel brouwsel maken.

“D’ingeske is een blond bier met een alcoholpercentage van acht graden”, zegt Inge Nuyens trots. “We hebben het bier laten ­maken bij de brouwerij Van Den Bossche­ in het Oost-Vlaamse Sint-­Lievens-Esse. De ­brouwerij is vooral gekend voor het bier ­Pater Lieven. Tijdens een rondleiding door zaakvoerder Bruno Van Den Bossche kregen we het idee om ons eigen bier te laten maken. Uiteindelijk hebben we een bier laten brouwen dat bij ons erg in de smaak valt.”

“D’ingeske verwijst naar onze twee namen. Het is een naam die bij de klanten ook ­gemakkelijk in de mond ligt”, vervolgt Inge Nuyens. “We hebben ook een ­bijhorend glas van 33 centiliter op een voet laten maken.” De uitbaters zijn allebei ­opgegroeid in de horecasector. Karel en ­Monique Nuyens, de ouders van Inge, stonden zelf jarenlang in Den Boskant. De ouders van Dirk hebben ’t Centrum in Beerse uitgebaat en ontfermen zich nu over het Rubenshof in Turnhout. Een D’ingeske kost in Den Boskant drie euro.

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio