Alert optreden ambulanciers redde leven verkeersslachtoffer

Gered worden door hulpverleners: het lijkt vanzelfsprekend. Maar als stom toeval de doorslag geeft, zijn ook zij nog onder de indruk. Ambulanciers Dave Noiron en Inge Parmentier

(foto)

gingen woensdag op ziekenbezoek bij Paul Doms. Vorige week dinsdag redde het duo zijn leven doordat ze stomtoevallig in de buurt waren.

wverhaert

“Het is de eerste keer dat ik zo emotioneel gepakt ben door het terugzien van een slachtoffer”, vertelt Dave Noiron (32) als hij de ziekenkamer van Paul Doms buitenkomt. “Als je weet dat de overlevingskansen van iemand zo klein zijn, en nog geen week later praat die man voluit en lachend terug. Dit pakt mij echt.”

Samen met zijn collega-ambulancier Inge Parmentier (27) stond hij op vijftig meter van de plaats waar Paul Doms op dinsdag 10 juni rond 18.30u met zijn fiets op de Gitschotellei door tram 8 in Borgerhout gegrepen werd.

Tientallen meters meegesleurd

Hij wilde van op het fietspad de straat oversteken, maar moest daarvoor eerst de trambedding kruisen. De bijna geruisloze tram die aankwam, had hij niet opgemerkt. Een paar tientallen meters werd hij met zijn fiets meegesleurd

Nog geen dertig seconden na de klap waren Inge en Dave hem aan het reanimeren. Als Paul op de aankomst van de MUG-wagen had moeten wachten, zou het zeker nog vijf minuten geduurd hebben voor hij professionele hulp had gekregen.

“Zijn ademhaling was al gestopt, zijn luchtwegen volledig versperd. Het zag er echt niet goed uit. En vanaf het moment dat je hersenen drie minuten zonder zuurstof zitten, treedt er per bijkomende seconde hersenbeschadiging op”, beseft Dave, die eigenlijk met zijn ziekenwagen opgeroepen was om een dronken man uit een café op te halen.

Lees de rest van het artikel in de krant.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio