Ex-burgemeester overleden

Ex-burgemeester overleden

Ex-burgemeester overleden

Rijkevorsel - Maria Brughmans, de voormalige burgemeester van Rijkevorsel, is zaterdag op 66-jarige leeftijd overleden na een slepende ziekte. Van 2001 tot 2007 was ze de CD&V-burgemeester van de gemeente.

In haar woning in het Rijkevorselse gehucht Achtel is Maria Brughmans voorbije zaterdag overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. De CD&V-politica belandde na de vorige verkiezingen in 2006 op de oppositiebanken van de gemeenteraad. Door haar ziekte kon ze de voorbije maanden de gemeenteraad niet meer bijwonen.

Maria Brughmans heeft er een carrière van 30 jaar in de dorpspolitiek op zitten. In 1977 maakte ze haar intrede als schepen. Haar bevoegdheden waren meestal cultuur en onderwijs. In 2000 won ze de verkiezingen waardoor ze als eerste vrouw op de burgemeestersstoel plaatsnam.Ze hield een coalitie van CD&V, sp.a en Vorsel recht.
”Voor haar was het sociale aspect in de gemeente heel belangrijk”, zegt partijgenoot Jan Vermeiren. ”Maria zette zich in voor een goede uitbouw van de kinderopvang en het OCMW. Ze heeft ook mee de dorpskernvernieuwing in Rijkevorsel gerealiseerd.”

De huidige burgemeester, Gust Van De Mierop (Gemeentebelang&VLD) was zelf schepen met Maria Brughmans aan het roer. ”Ze was een heel brave vrouw, misschien wel iets te braaf voor de politiek”, reageert Gust Van De Mierop. Maria Brughmans was getrouwd met Jan Van Den Kieboom (65). Ze laat vier dochters en negen kleinkinderen achter.

De begrafenisplechtigheid vindt plaats op zaterdag 21 juni om 10u in de Sint-Willibrorduskerk in Rijkevorsel.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio