Eetcafé Sonseveria kruidt Berchem extra

Son Van Rompaey en haar moeder Annie Reekmans baten sinds kort in de De Villegasstraat het stemmige eetcafé Sonseveria uit. Opnieuw een bewijs dat het stadsdistrict in de lift zit. “Ik dacht dat het een wat dode buurt was. Maar al snel bleek dat hier een heel plezante sfeer hangt. We zitten hier enorm graag”, vertelt Son.

Huiskamersfeer

Oud-Berchem wordt blijkbaar steeds hipper. Eetcafé Stanny is een hit in de Stanleystraat, even verderop palmde het poëziecollectief De Sprekende Ezels café Rood-Wit in. En nu is er in een zijstraat van de Driekoningenstraat Sonseveria. “Ik wil de mensen hier verwennen in een soort huiskamersfeer. Dat is mijn voornaamste bedoeling”, zegt Son. “Ik plak er liever geen concept op, het moet allemaal nog groeien.

Ook in de keuken is het nog wat zoeken. In de zaak ligt bijvoorbeeld een schrift waarin de klanten suggesties en lievelingsgerechten mogen schrijven. De huiskamersfeer is in elk geval goed gelukt. Het menukaartje is een geestige, aangepaste kopie van de kookbijbel van de Boerinnenbond. Het behangpapier doet wat denken aan Expo ’58. Tegen de deur van het vrouwentoilet hangt een foto van Romy Schneider uit de heel oude doos. “Ik heb er wel een goed gevoel bij. In het begin denk je toch vooral: wat gaat het hier worden? Maar voorlopig is het hier heel gezellig."

Dagzaak

“Ik hoop echt dat dit kan uitgroeien tot een toffe dagzaak. Het is niet echt de bedoeling dat we tot in de late uren open zijn. Al serveer ik op vrijdagavond wel tapa’s en een drankje. Ik wil dit ook geen restaurant noemen. Thuiskomen en dan met z’n allen rond de grote pot aan tafel gaan zitten. Die sfeer zou ik hier graag willen brengen”, besluit Son.

DP

Sonseveria, De Villegasstraat 13, Berchem, 03-239.29.66, open van 10u tot 18u, zondag en maandag gesloten, op marktdagen open vanaf 8u.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio