Frituur Falcon begint aan derde leven

Het worden nog enkele dagen hard labeur, maar zaterdag opent Wijnand van de Laar 'zijn' Frituur Falcon in een pand op de Oudeleeuwenrui. “Ik ben echt content dat we kunnen starten”, vertelt de friturist. “De vaste klanten staan al dagen te springen. Die reacties geven moed.”

Frituur Falcon was jarenlang een vaste waarde op het Falconplein. Toen dat plein op de schop ging, verhuisde het frietkot naar het nabijgelegen Van Schoonbekeplein. Uitbater Wijnand van de Laar wilde terugkeren naar zijn vertrouwde stek, maar dan moest de oppervlakte gehalveerd worden. “Van 33 naar 12 vierkante meter was echt onwerkbaar”, blikt van de Laar terug. En dus werd er in oktober 2007, na negentien jaar, een punt gezet achter Frituur Falcon.

Maar al snel begon het weer te kriebelen bij van de Laar. “Negentien jaar gooi je niet zomaar weg. Toen nam de eigenaar van een Italiaans restaurant op de Oudeleeuwenrui contact met me op. Die man had een pand deels gerenoveerd, maar stopte algauw met zijn restaurant.” Van de Laar dacht een tijdje na, maar hapte toe. “Ik kocht het pand en begon met de rest van de renovatie. Heel veel hebben we zelf kunnen doen.”

En dus begint Frituur Falcon dit weekend aan zijn derde leven. “Het werken in een vast pand zal anders zijn”, beseft van de Laar. “Maar we zijn er klaar voor. De vaste klanten staan te springen.”

Peter DE MEYER

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio