Vader loopt Dodentocht voor baby met hartziekte

Vader loopt Dodentocht voor baby met hartziekte

Vader loopt Dodentocht voor baby met hartziekte

Print
Bekende volleyballer Wim Baillien (36), nu speler bij Lanaken, wil zich laten sponsoren tijdens de Dodentocht in Bornem. Zijn zoontje is herstellende van een zware hartoperatie. Met deze benefiet wil Wim geld inzamelen.

Terwijl papa Wim ons te woord staat, zit Willem bij mama op de schoot. Het zou hoegenaamd niet in je opkomen dat de dreumes nog geen drie maanden geleden een openhartoperatie heeft ondergaan.

Zuurstofarm

Willems hart heeft verschillende afwijkingen. De kamer die het zuurstofrijke bloed naar het lichaam stuurt, is onvoldoende ontwikkeld. Daarnaast heeft hij ‘ventrikel septum defect’ of kortweg vsd. Er is een gaatje in het tussenschot dat de twee kamers in het hart scheidt. Door het gaatje wordt er gemengd bloed in zijn lichaam rondgestuurd. Willems bloed is slechts voor 80% zuurstofrijk. Daarnaast is de aorta of de hoofdslagader te klein en onderbroken. Tot slot scheelt er iets met de aansluitingen naar en van zijn hart.

De openhartoperatie van Willem vond plaats eind februari. Hij ging 13 uur onder het mes en moest tot twee keer toe gereanimeerd worden. Na elf weken mocht de taaie rakker eindelijk naar huis.

Met de benefiet wil Wim deels geld ophalen voor de ziekenhuiskosten, die niet volledig worden terugbetaald door het ziekenfonds. De rest doneert hij aan het ziekenhuis, zodat ze verder onderzoek kunnen doen om baby’s met hartafwijkingen nog beter te kunnen behandelen.

Wie een steentje willen bijdragen, kan Wim tijdens de Dodentocht sponsoren per kilometer. Alle informatie over de benefiet vindt u op www.walkforwillem.be.

Nu in het nieuws