'Balenaars laten Tom niet vallen'

'Balenaars laten Tom niet vallen'

'Balenaars laten Tom niet vallen'

Print
De Balense sportheld Tom Boonen kwam nauwelijks een week na een snelle (auto)rit over de Molse ring opnieuw negatief in het nieuws door een cocaïneplasje. Een wandeling door het centrum van de Kempense gemeente leert ons echter dat de Balense inwoners niet zo zwaar tillen aan de zaak.

“Jullie laten hem nooit met rust. Die gast staat te zwaar onder druk. Hij is ook maar een mens, hé”, krijgen we meerdere keren te horen. “Telkens we een grote sportheld hebben, moeten jullie hem kunnen afbreken.”

Anderen reageerden genuanceerder. “Het gaat met Boonen precies dezelfde kant op als met Frank Vandenbroucke. Weet je wat het is? Die mannen hebben tegenwoordig te veel weelde."

In supporterslokaal Achter de Toren is de sfeer bedrukt. Alle aandacht gaat naar het nieuws op de flatscreen tussen de regenboog- en groene trui aan de muur.

Dju toch!

“Heeft hij echt aan de drugs gezeten? Dju toch! Ik vind het persoonlijk niet juist, maar hoeveel mensen doen dat tegenwoordig niet? Bij Tom valt dat natuurlijk op. Ik wil niet dat Balen Tom nu laat vallen. Hij heeft in zijn eentje deze gemeente toch maar op de kaart gezet. Ieder mens maakt fouten hé," zegt Lea Van Dingenen.

“Ik hoor Boonen te veel negatief in het nieuws komen. Een mens gaat hem op den duur toch anders bekijken. Ik vind dat die gasten tegenwoordig veel te veel verdienen. Toch zeker vergeleken met andere hardwerkende mensen," zegt Viktor Gijs.

“Ik ben geen sportfanaat, maar toch heb ik sympathie voor Boonen. Wat zitten ze zich toch steeds met zijn privéleven te bemoeien? Hij is een losbol, maar wel een sympathieke. Als ze jou constant in de gaten houden, maak je toch ook eens een fout?” stelt Francois Smets.

Meer sportnieuws