Ibrahimovic schiet Zweden voorbij Griekenland

Ibrahimovic schiet Zweden voorbij Griekenland

Ibrahimovic schiet Zweden voorbij Griekenland

Print
Zweden heeft zijn openingsmatch op het EK voetbal tot een goed einde gebracht. De Zweden versloegen regerend Europees kampioen Griekenland met 0-2. Treffers van Ibrahimovic en Hansson waren voldoende om de zege veilig te stellen tegen een ploeg die eigenlijk niet wou voetballen.

U kunt elk doelpunt van deze wedstrijd en een aantal dubieuze fases herbekijken dankzij onze exclusieve Virtual Replay-applicatie.


Defensief

De Grieken deden hun reputatie alle eer aan en begonnen aan de wedstrijd met vijf verdedigers. Hoewel Charisteas er al na een minuut in slaagde om een gele kaart te pakken, miste de rest van de eerste helft snedigheid. Griekenland speelde defensief en Zweden was niet bij machte het blok voldoende te ontwrichten. De Grieken begonnen achteraan zelfs de bal rond te tikken zonder naar voren te wíllen. Bij de rust stond het nog steeds 0-0.

De tweede helft was iets beter, maar de Grieken hielden de boel opnieuw gesloten. Even voorbij het uur ontbond Zlatan Ibrahimovic zijn duivels: hij haalde enig mooi met buitenkant links verschroeiend uit: 0-1.
Amper vijf minuten later ging het licht helemaal uit bij de Grieken. Peter Hansson verdubbelde de score na een rommelige fase voor de Griekse goal.

Wilhelmsson

Zweden, dat in de slotfase ex-Anderlechtspeler Wilhelmsson geblesseerd zag uitvallen, is door de winst tegen de Grieken meteen ook gedeeld groepsleider in groep D. Zweden heeft net als Spanje drie punten.
Rusland en Griekenland hebben nul punten en spelen zaterdag een match op leven of dood tegen elkaar.

Scheidsrechter: Busacca.
GRIEKENLAND: Nikopolidis, Seitaridis, Dellas, Kyrgiakos, Antzas, Torosidis, Karagounis, Katsouranis, Basinas, Gekas (46' Samaras), Charisteas.
ZWEDEN: Isaksson, Alexandersson (75' Stoor), Mellberg, Hansson, Nilsson, Andersson, Wilhelmsson (78' Rosenberg), Svensson, Ljungberg, Larsson, Ibrahimovic (71' Elmander) .
Doelpunten: 67' Ibrahimovic 0-1, 72' Hansson 0-2.
Gele kaarten: Charisteas, Seitaridis, Torosidis.