Spanje veel te sterk voor Rusland: 4-1

Spanje veel te sterk voor Rusland: 4-1

Spanje veel te sterk voor Rusland: 4-1

Print
Spanje kwam als duidelijke overwinnaar uit het duel tegen Rusland. David Villa drukte de Russen onmiddellijk met de neus op de feiten. Hij scoorde in de eerste helft twee doelpunten. Toen hij ook de 3-0 binnenknalde, bleek de spits van Valencia CF ontegensprekelijk de man van de match. Rusland kon de eer nog min of meer redden, maar Spanje won uiteindelijk met 4-1. Dankzij de zege staat Spanje aan de leiding in groep D.

U kunt elk doelpunt van deze wedstrijd en een aantal dubieuze fases herbekijken dankzij onze exclusieve Virtual Replay-applicatie.

Van de acht voorgaande duels tussen de twee landen won Spanje vier keer, terwijl Rusland slechts één overwinning behaalde. Het team van Guus Hiddink miste de geblesseerde aanvaller Pogrebnjak. Hernandez bleef gedurende de hele wedstrijd op de Spaanse bank.

Wonderboy Villa

Een regenachtige eerste helft leverde spannend voetbal op. Zowel Spanje als Rusland hielden er een hoog tempo op na, maar lijden ook veel balverlies. Na geklungel van de Russische verdediging veroverde Torres de bal. Op zijn voorzet maakte David Villa zijn eerste goal van de avond: 1-0.

Net voor beide teams naar de kleedkamers mochten, volgde een tweede Spaanse doelpunt. Eens te meer verloren de Russen de bal, waarop een voorzet van Iniesta via Villa in het doel van de Russische keeper Akinfejev belandde: 2-0.

Lijdensweg

Tijdens de rust werd er één spelerswissel doorgevoerd: Hiddink wisselde Sychev in voor Bystrov. Ook de tweede helft diende zich als een veelbelovend duel aan. Een kwartier voor het einde van de match maakte Villa zijn derde goal op het EK: 3-0 en wedstrijd gespeeld.

Tien minuten later redde Pavljoetsjenko de Russische eer. Hij kopte een hoekschop die verlengd werd in de netten van Casillas: 3-1. Toch was de lijdensweg van de Russen daarmee nog niet voorbij. In de toegevoegde tijd knalde Fabregas de 4-1 op het scorebord.

Spanje haalt dankzij de overwinning drie op drie en belandt op de eerste plaats van groep D. Rusland, door velen getipt als grote outsider, blijft verweesd achter met nul punten.

Scheidsrechter: Plautz.
Toeschouwers: 30.000.
SPANJE: Casillas, Sergio Ramos, Puyol, Marchena, Capdevila, Iniesta (63' Cazorla), Senna, Xavi, Silva (77' Alonso), Torres (54' Fabregas), Villa.
RUSLAND: Akinfejev, Kolodin, Sjirokov, Anjoekov, Semsjov (58' Torbinski), Semak, Zirjanov, Zjirkov, Biljaletdinov, Sytsjev (46' Bystrov en 70' Adamov), Pavljoetsjenko.
Doelpunten: 20' Villa 1-0, 44' Villa 2-0, 75' Villa 3-0, 85' Pavljoetsjenko 3-1, 91' Fabregas 4-1.