Blauw steeds populairdere autokleur

Blauw steeds populairdere autokleur

Blauw steeds populairdere autokleur

Print
Hoewel wit, zilver en zwart de wereldwijde autokleuren blijven domineren, neigen autoliefhebbers overal ter wereld naar verschillende tinten blauw. Dat zeggen toonaangevende ontwerpers uit de auto-industrie en een wereldwijd team van DuPont kleurontwerpers.

“We dachten ditmaal dat het interessant zou zijn om auto- en kleurontwerpers halverwege het jaar te vragen welke kleuren de voorkeur van autokopers genieten,” zei Karen Surcina van DuPont Automotive Systems.

Blauw is de belangrijkste chromatische kleur in Europa, met 12 procent van de markt, aldus Elke Dirks van DuPont. Chromatische kleuren zijn kleuren met een kleurschakering, in tegenstelling tot de pure kleuren wit, grijs en zwart.

“Zwart, dat vorig jaar in Europa populairder was dan zilver, wordt hier als een trendy nieuwkomer gezien en zou in volume kunnen verdubbelen,” zei Dirks. Ze voorspelt dat op de langere termijn Europese consumenten zullen vragen naar een kleurrijker en meer individualistisch kleurenpallet. Op dit moment, echter, worden voorkeuren zeer sterk beïnvloed door ecologische concepten, met meer vraag naar een lichte, pure en subtiele uitstraling.

Christopher Webb van General Motors zegt dat klanten weer meer waarde aan kleur hechten en dat bruin, oranje en blauw goed verkopen.

“Blauw zal een belangrijke plaats in de markt blijven innemen, terwijl er sprake zal zijn van een groeiende trend in natuurlijke en authentieke kleuren," zei Jim Parker van Chrysler.

MEEST RECENT