Ait Oud schuldig aan moord op Stacy en Nathalie

Abdallah Ait Oud is schuldig aan de ontvoering, verkrachting en moord op de stiefzusjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10). Dat oordeelde de jury op het assisenproces in Luik. Vandaag volgt de uitspraak over de strafmaat.

jrosquin

Ait Oud bleef gedurende het proces zijn onschuld staande houden. Zijn advocaat bepleitte de vrijspraak 'wegens een gebrek aan bewijzen'. "Om iemand te veroordelen moet je zeker zijn", probeerde meester Martins vandaag nog de meubelen te redden.

Overweldigende bewijslast

De aanklager op het proces, Marianne Lejeune, probeerde de jury dan weer te overtuigen dat de bewijslast tegen Ait Oud overweldigend is. Zij haalde onder meer de haren en de vezels op de kledij van de beschuldigde en van de meisjes Stacy en Nathalie, de verschillende getuigenissen en het zwakke alibi van Ait Oud aan. Ook de advocaten van de families van de slachtoffers lieten geen twijfel bestaan over de schuld van Abdallah Ait Oud.

Toch bleef Ait Oud in zijn eigen slotwoord zijn onschuld uitroepen. Hij vroeg aan de juryleden dat ze hun oordeel niet zouden baseren op zijn verleden van kindermisbruiker, maar enkel op dit dossier. De jury had hier geen oren naar en vond dat er bewijs genoeg was geleverd om te oordelen dat Ait Oud schuldig is aan de moord op de stiefzusjes.

Een uitspraak over de strafmaat volgt morgen.